keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Hakeminen ja muita valmisteluja

Noniin, kirjotetaas ihan ensimmäinen teksti tänne nyt :) Aloitin opinnot viime vuoden tammikuussa, milloin jo hieman suunnittelin lähteväni vaihtoon jossain välissä opintoja. Ajatus kuitenkin hieman hautautui, kunnes vuosi myöhemmin tammikuussa tein sitten melko nopealla aikataululla päätöksen hakea vaihtoon. Otin yhteyttä kouluni kansainvälisyys neuvojaan, jonka kanssa sitten homma alkoi rullata melko nopealla aikataululla. Tapasimme jo seuraavalla viikolla koululla, jolloin keskustelimme eri vaihtoehdoista, sekä muista yleisistä asioista. Sain paljon tietoa eri kohteista, ja syntyi ideoita joita en ollut itse edes harkinnut. 

Tämän tapaamisen jälkeen tehtäväkseni jäi valita kolme mieluisinta kohdetta. Pohdin pitkään erilaisia vaihtoehtoja, ja päädyin ensimmäisenä vaihtoehtona Antwerpenissä sijaitsevaan kouluun, ja toisena oli tämä Amsterdamin koulu mihin nyt sitten suuntaan. Syynä tähän on se, että ensimmäisessä toiveessani alkaa iso remontti ennen syksyä, ja he joutuivat karsimaan vaihto-oppilas ohjelmia tästä johtuen. Näin jälkeen päin mietittynä tämä on kyllä oikein mieluinen vaihtoehto! 

Täytin hakemuksen internetissä, ja pian Maiju jo kutsuikin haastatteluun koululle. Juttelimme haastattelussa englanniksi vaihtoon liittyvistä asioista, ja samalla hän hieman tarkkaili, onko kielitaitoni riittävää. Haastattelun lopuksi hän sitten sanoi, että minut on hyväksytty vaihtoon tuonne Amsterdamin kouluun! Tunne oli jotenkin tosi jännittävä, sillä sillä hetkellä kaikesta tuli jotenkin todellista ja tiesin todella lähteväni. Soittelin siinä sitten vanhemmat, isovanhemmat ja kaverit läpi ja hehkutin kaikille asiaa innoissani :-D Monet ovat jo lupautuneet tulemaan vierailulle, saa nähdä sitten kuinka moni todellisuudessa paikalle eksyy, haha!

No nyt minun on pitänyt lähettää vielä tuonne Amsterdamin päähän koululle hakemus, ja sieltäkin on tullut nyt hyväksytty -päätös. Hain samalla myös asuntolasta paikkaa, mutta siitä kuulee lisää sitten myöhemmin.. Toivottavasti järjestyisi! Koulu alkaa 5.9., mutta suosittelivat tulemaan paikalle jo elokuussa, sillä silloin alkavat kaikki yhteiset toiminnat vaihtareille, erilaisia bileitä ynnä muita, missä sitten helposti tutustuu muihin alueen vaihto-oppilaisiin. Suunnittelinkin lähteväni Amsterdamiin jo noin puolitoista viikkoa ennen koulun alkua, näin ehdin hieman tutustua kaupunkiin ja asettua aloilleni. 

Kaiken kaikkiaan tunnelmat ovat huikeat! On toki hieman haikeaa jättää jälleen perhe ja ystävät Suomeen, mutta upea kokemus minulla on varmasti tulossa. Saa nähdä haluanko enää ollenkaan palata Suomeen sitten ensi helmikuussa. :-D Kirjoittelen tänne tässä kevään ja kesän mittaan hieman tunnelmista, ja miten kaikki järjestelyt sujuvat. Muutan tosiaan nyt kesäkuun alusta takaisin vanhemmilleni, niin ei tarvitse sitten asunnosta murehtia täällä Suomen päässä vaihdon aikana. Paljon tässä vielä on tehtävää, mutta eiköhän kaikki tule hoidetuksi, ja elokuussa sitten voi lähteä iloisin mielin kohti seikkailua! Olen muuten jutellut toisen Suomesta lähtevän tytön kanssa, mukavaa kun tietää jo entuudestaan jonkun joka tulee opiskelemaan samassa koulussa. :)

Tässä loppuun vielä linkki kouluni nettisivuille;

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että aloit kirjoittaa blogia seikkailustasi!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Jes kivaa lukea juttuja sit syksylläkin!! :)♡

    VastaaPoista